IN STORE in your country:
Srbija   Slovenija   Hrvatska   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Nedelja, 20.05.2018 || Najavljujemo govornike: New Frontier Group, Google, Societe Generale Srbija, Sportina, Molson Coors  |  Maxi obeležio Svetski dan obolelih od celijakije  |  Trinaest studenata primljeno u Mercator-S program   |  Vina Tikveš osvojila 15 nagrada u Londonu  |  Philip Morris pokreće konkurs za poboljšanje uslova rada u naučnim ustanovama  |  Heineken organizuje besplatan prevoz za elektronski festival  |  Priznanja na Novasadskom sajmu za MK Commerce  |  Represent najbolja PR agencija  |  Dijamantu titula "Apsolutni lider kvaliteta"  |  PerSu marketi generalni pokrovitelji takmičenja “Naj kolačić”  |  Carnex osvojio Veliki šampionski pehar   |  Gebrüder Weiss najavljuje naslednika Wolfganga Niessnera   |  Coca-Cola predstavila zaboravljena domaća jela   |  Evropski lideri nazdravljali vinima Tikveš i Domaine Lepovo  |  Zaječarsko uspešno u obnovi Narodnog muzeja  |  Tri priznanja za New Moment PR  |  Beograd dobija sajam visokokvalitetne hrane  |  Multiactiv predstavio novu Biological kolekciju  |  Otvoren konkurs za četvrti ciklus Neltovog programa   |  Besplatno merenje pritiska u Mediusu  |   ||
   

Velika Britanija: Tesco predstavio vina sa nižim procentom alkohola

06.12.2017
esco je predstavio liniju od pet vina sa nižim procentom alkohola, koja se, kako kažu, praktično ne razlikuju u ukusu od njima sličnih vina sa visokim udelom alkohola.
 
 
 
Izbor uključuje Cabernet Tempranillo, Grenacha-Rosé i Sauvignon Blanc, a poslednja dva su dostupna i u penušavim varijantama. 
 
Iz Tesca kažu da je u proizvodnji vina upotrebljena inovativna tehnika pomoću koje je uklonjen alkoholni sadržaj, a zadržan ukus.
 
U prošloj deceniji, u Veliko Britaniji je za 18% smanjena konzumacija alkohola i sve više klijenata traži kvalitetan doživljaj uživanja u vinu bez alkohola, prokomentarisala je Tesco-ov stručnjak za vino Alexandra Runciman.

Poslednjih godina smo svedoci poboljšanja kvaliteta i izbora cidera i piva s niskim udelom alkohola ili bez alkohola, što je zaista bacilo vinski ekvivalent u senku, dodala je Runciman.

Svako od vina iz asortimana sadrži 0,5% alkohola i proizvedeno je u saradnji s vodećim međunarodnim proizvođačem vina Felix Solis. Biće dostupna u više od 700 trgovina širom VB, po ceni od 3 funte.

Pre ovog inovativnog lansiranja, dealkoholizovano vino proizvodilo se metodom kojom se uklanjao alkohol koji je zamenjivan šećerom i veštačkim aromama ili se puštalo da grožđe fermentiše do nivoa u kojem bi tečnost postala alkoholna, a da zapravo nije postala vino.

Izvor: www.esmmagazine.com

Nazad
 




 
 
 
back to top