IN STORE  in your country  
SRBIJA
Na licu mesta
05.04.2019.

Apatinska razbila pivske mitove

Novinari su juče bili u prilici da prisustvuju jedinstvenom događaju rušenja pivskih mitova...

Vukašin Bugarinović, brewmaster Apatinske, pivare juče je pred brojnim novinarima u Wurst Platz-u, razbio pet glavnih mitova koji se vezuju za pivo i njegovu konzumaciju: da li se pivo pije bez pene, da li se pravi samo od hmelja, da li kukurutna krupica umanjuje kvalitet, da li se služi u zaleđenim čašama i da li je industrijska proizvodnja uništila kvalitet piva.

Novinari su i sami učestvovali u odgovaranju na ova pitanja, a prave odgovore im je otkrio Bugarinović. Kako je objasnio, pivo mora da ima penu, pravi se od četiri sastojka, a ne samo od hmelja, kukuruzna krupica ne šteti njegovom kvalitetu, ne služi se u zaleđenim čašama i za kraj je istakao da industrijska proizvodnja ne uništava kvalitet piva, već naprotiv.

Nakon toga, sertifikovani točilac piva Apatinske pivare Tomislav Pasarić, objasnio je i pokazao kako se toči savršena čaša piva,

Svakako, najvažnije je kakvog je kvaliteta pivo koje se pije, ali i čaša utiče na kompletan utisak. Oblik, debljina stakla... mnogo je toga što određuje čašu iz koje se pije pivo. Naravno, podrazumeva se da je čaša čista jer je to i preduslov za očuvanje vrednih sastojaka piva, kazao je on.

Novinarima su se na početku događaja obratili Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare i Olivera Nikodijević, direktor marketinga. Za kraj, predstavnicima medija je ostavljena mogućnost da se i sami oprobaju za točilicom.

-