IN STORE  in your country  
SRBIJA
Podrška
25.04.2019.

Nova oprema za Narodnu kuhinju u Paraćinu

Povodom obeležavanja pola veka poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem donirao opremu za 12 kuhinja u Srbiji...

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović i generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov posetili su narodnu kuhinju u prostorijama Crvenog krsta u Paraćinu.

Kako je tom prilikom rečeno, poseta je organizovana povodom donacije narodnim kuhinjama, koja je najavljena u oktobru 2018. godine, a realizovana je u okviru obeležavanja 50 godina poslovanja Coca-Cola sistema u Srbiji.

Osim narodne kuhinje u Paraćinu, šporete, kazane, mašine za sečenje i pripremu hrane u ukupnoj vrednosti od šest miliona dinara, dobilo je još 11 narodnih kuhinja širom Srbije.

Ponosni smo što danas imamo priliku da se uverimo koliko je nova oprema važna za kvalitetniju i bržu pripremu obroka, posebno imajući u vidu značaj narodnih kuhinja za veliki broj građana Srbije. Na donaciju i pomoć narodnim kuhinjama gledamo kao na najhumaniji gest, jer je Coca-Cola sistem upravo ovim gestom podržao hiljade porodica i dece u Srbiji, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović.

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca. U Paraćinu ima 750 korisnika narodnih kuhinja, a obroke na distributivnom punktu u prostorijama Crvenog krsta svakodnevno dobija 350 ljudi.

Kao kompanija koja više od pola veka posluje u Srbiji, uvek smo nastojali da pružamo građanima više I od najkvalitetnijih napitaka. Zato smo ponosni što iz dana u dan vidimo da je naš doprinos vidljiv širom Srbije, a posebno nas raduje što smo sa našim dugogodišnjim partnerima stali uz građane Paraćina kojima je naša pomoć najpotrebnija, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Oprema za pripremu obroka u narodnim kuhinjama širom Srbije donirana u je saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92.

-