Omiljeno pitanje svakog deteta je kako nešto radi i zašto tako radi. A mi smo bili izrazito srećni što imamo priliku ne samo da im odgovorimo, već da im to i pokažemo, napisala je kompanija na svom LinkedIn profilu.
U okviru posete, mališani su imali priliku da vide proizvodni pogon i upoznaju se sa time kako Jaffa proizvodi, ali i pakuje svoje slatkiše.
Iako nismo uspeli da odgovorimo na sva pitanja koje postavlja dečija radoznalost, zasigurno jesmo na jedno – kako se prave naši slatkiši i grickalice. A deca kao deca, vratila su nam stostruko - uživanjem, igrom, crtežima i smehom koji se orio našom fabrikom i učinio nam svima ovaj dan posebnim, poručili su iz kompanije.
Poznata po proizvodnji Jaffa biskvita, fabrika je Jaffa je osnovana 1975. godine u Crvenki. Na samim počecima, u fabrici se pravio samo biskvit, dok su žele i čokolada donošeni iz drugih proizvodnji. Zanimljivo je to da velike kocke čokolade koje su bile dostavljane u fabriku nisu mogle da uđu u mašinu za prelivanje keksa, i tako je nastalo jedno od najspecifičnijih zaduženja. Naime, jedan zaposleni bio je zadužen da svakoga dana lomi ove velike kocke čokolade sekirom.
Foto: Jaffa Crvenka/LinkedIn