Summit2

Holandija: Albert Heijn jača održivost čokolada

ODRŽIVOST

PL

29.10.2024

Holandski trgovac pokreće saradnju sa kompanijom Tony's Chocolonely, u okviru inicijative Tony's Open Chain, čiji je cilj održivi uzgoj kakaoa.

Kompanija će, u okviru inicijative, koristiti Tony's Chocolonely kakao i čokoladu za više od 600 proizvoda iz svog asortimana privatne robne marke, postavši prvi supermarket koji je povukao ovaj potez.

Pored održivog uzgoja kakoa, cilj ove inicijative takođe je i stvaranje boljih uslova za uzgajivače kakoa i farmere, nudeći više cene otkupa, povećavajući sledljivost svakog zrna kakaoa, ukidanje dečijeg rada i deforestacije.

Ponosni smo na ovaj korak dalje u stvaranju održivijeg asortimana čokolade sopstvenog brenda. Cilj nam je da inspirišemo ostatak tržišta i pokažemo da je moguće koristiti pravedniji i održiviji kakao za sve proizvode, kaže Jan Willem Balk, direktor nabavke u Albert Heijn-u.

Podsetimo, holandski trgovac je 2018. postao prvi lanac supermarketa koji je prešao na Tony's Chocoloney kakao za svoje Delicata čokolade. 

Lansiranje proizvoda sa novim kakaom očekuje se u prvom kvartalu 2025. godine.

Izvor: InStore
Foto: Albert Heijn