Summi1
Summit2

Ekstradevičansko maslinovo ulje Luglio: izvrsnost koja dolazi iz Italije

PROMO

Promocije

08.11.2024

U svetu kulinarstva i u svakodnevnom životu, izbor pravog maslinovog ulja može značajno uticati na kvalitet svakog jela. Predstavljamo vam ekstradevičansko maslinovo ulje brenda Luglio, pravi dragulj italijanske tradicije.

Ekstradevičansko maslinovo ulje Luglio proizvodi se od maslina najplodnijih regija Italije, gde se tradicija uzgoja maslina prenosi s generacije na generaciju. U blizini Barija, u regiji Pulja nalaze se ogromna prostranstva maslinika jer je sama regija veoma pogodna za uzgoj maslina.

“Ekstradevičansko” znači najkvalitetnije i najzdravije

Postoje četiri vrste maslinovog ulja: estradevičansko, devičansko, maslinovo ulje i maslinovo ulje od komine.

Ekstradevičansko je maslinovo ulje najboljeg kvaliteta. Zbog svog značaja i uloge u mediteranskoj ishrani,  UNESCO je 2010. godine ekstradevičansko maslinovo ulje proglasio nematerijalnom kulturnom baštinom čovečanstva.

Luglio ekstradevičansko maslinovo ulje dolazi od prvog ceđenja zdravih maslina ubranih u pravom stepenu zrelosti. Masline se beru sa drveta pre nego što opadnu, jer padanje na tlo može dovesti do njihovog oštećenja.

Zbog načina dobijanja i svog sastava, ekstradevičansko maslinovo ulje je pravi izvor zdravlja. To je ulje koje je najpogodnije za sistem varenja. Takođe, bogato je moćnim antioksidansima koji štite organizam čoveka od raznih hroničnih bolesti. Ovo ulje smanjuje upalu, štiti „loš“ LDL holesterol od oksidacije i pomaže u sprečavanju prekomernog zgrušavanja krvi.

Ekstradevičansko maslinovo ulje sadrži susptance koje na prirodni način pomažu umanjenju i ublažavanju bolova.

Pozitivna svojstva ekstradevičanskog maslinovog ulja čine ga poželjnim u ishrani dece, zbog visokog nivoa oleinske kiseline koja se može naći i u majčinom mleku.

Idealno je u ishrani sportista jer predstavlja lako dostupan izvor energije.

Karakteristike i upotreba

Luglio maslinovo ulje odlikuje se zlatno-zelenom bojom. Ima izbalansiran ukus sa notama jabuke i badema.  Zbog procesa ceđenja maslina u savršenom trenutku njihove zrelosti ono zadržava sve zdrave sastojke kao i pun, voćni ukus.

Ekstradevičanko maslinovo ulje Luglio poboljšava ukus salata, mesa i ribe, ali i mahunarki i povrća sa roštilja. Preporučuje se upotreba sirovog, jednostavno sipanog na parče blago prepečenog hleba. Ne treba ga koristiti za prženja na visokim temperaturama.

Ekstradevicansko maslinovo ulje Luglio nije samo dodatak jelima: to je deo kulture, tradicije i strasti koja se prenosi kroz generacije. Ono je takođe izvor zdravlja jer je ceo proces od branja maslina do stavljanja flaše ulja na policu usavršavan decenijama i usklađen sa svim  standardima kvaliteta.

TGK doo, Kuželjeva 8/5, 32000 Čačak