IN STORE  in your country  
SRBIJA
Svet
01.03.2019.

SVET

Revizija standarda za upravljanje bezbednošću hrane

Šta podrazumevaju promene standarda FSSC 22000 za upravljanje bezbednošću hrane..

Jedan od glavnih razloga za reviziju standarda FSSC 22000 - sistema upravljanja bezbednošću hrane u maju 2019. godine je objavljivanje standarda ISO 22000:2018 prošlog leta, koji se koristi kao osnova za GFSI sertifikovanu šemu sertifikacije (usluge sertifikacije za Globalnu inicijativu za bezbednost hrane), piše portal Kvalitet.

Nova verzija uključuje uglavnom strukturne promene standarda FSSC 22000.

Standard se sastoji od tri komponente: ISO 22000, PRP i dodatnih FSSC 22000 zahteva. Međunarodni standard ISO 22000 predstavlja osnovu za FSSC 22000 i opisuje zahteve za menadžment, za internu i eksternu komunikaciju i ukazuje na pristup stalnog poboljšanja. To je razlog zašto revizija ISO 22000 ima tako veliki uticaj na standard FSSC 22000.

Sektorski specifični PRP (Pre-Requisite-Program) osigurava da FSSC 22000 bude primenljiv za (skoro) sve kompanije u lancu snabdevanja. Dodatni zahtevi FSSC 22000 osiguravaju doslednost i integritet i regulišu administraciju i upravljanje standardom FSSC 22000.

Izvor: eKapija
Foto: foodnavigator.com

-