Mlekara Holstebro trenutno proizvodi oko 155.000 tona putera i mazivih proizvoda godišnje i 119.000 tona krem sira godišnje. Ova investicija će omogućiti dodatni kapacitet proizvodnje krem sira od 16.000 tona godišnje, namenjen prodaji širom sveta.
Imamo veoma jake pozicije na mnogim tržištima u kategoriji krem sira, zahvaljujući prirodnosti i jedinstvenosti naših proizvoda. Kao rezultat toga, beležimo značajan porast potražnje u ovoj kategoriji na tržištima na kojima poslujemo. Sa ovim ulaganjem u Holstebro, bićemo u mogućnosti da odgovorimo na apetit potrošača za našim proizvodima i dodatno razvijemo kategoriju krem sira, izjavio je David Boulanger, izvršni potpredsednik i glavni direktor za lanac snabdevanja u kompaniji Arla Foods.
Podsetimo, početkom 2025. godine završena je prethodna faza proširenja kapaciteta u Holstebrou, koja je već donela dodatni kapacitet od 27.000 tona krem sira. Novo ulaganje omogućiće korišćenje punog kapaciteta dodavanjem dve nove linije za punjenje – za maloprodaju i ugostiteljstvo.
Dodatno, investicija uključuje i unapređenje objekata za zaposlene u mlekari – izgradnju nove kancelarijske zgrade i novih svlačionica.
Radujemo se što ćemo nastaviti da isporučujemo naš prepoznatljivi Arla kvalitet, koji među trgovcima važi za merilo kvaliteta, izjavila je Mette Møller, direktorka postrojenja u mlekari Holstebro.
Očekuje se da će proširenje biti završeno i pušteno u rad u januaru 2028. godine.
Priredila: InStore redakcija
Foto: Arla