Nice to Save Food asortiman fokusira se na sastojke koji su ranije zanemarivani u prehrambenoj industriji, a potiču iz nusproizvodnih tokova. To uključuje sirovine poput okare (nusproizvod pri proizvodnji tofua i napitaka od soje) i ovsenih mekinja, koje nastaju tokom prerade ovsa i ovsenog brašna.
Ovi sastojci su visokog kvaliteta i bogatog ukusa, puni vrednih hranljivih materija i mogu se koristiti na različite kulinarske načine. Iskorišćavanjem ovih nusproizvoda, Coop se bori protiv otpada hrane, istovremeno otkrivajući potencijal ovih zanemarenih sastojaka, navodi se u saopštenju kompanije.
Prvi proizvod u ponudi biće organska okara, dok će se asortiman stalno proširivati i uskoro će uključivati Milky & Dark Fusion čokoladu napravljenu od nusproizvoda u proizvodnji čokolade.
Privatna robna marka razvijena je u saradnji sa kompanijom Betty Bossi, poznatoj po aparatima za kuvanje i knjigama sa receptima.
Izvor: InStore
Foto: Coop Switzerland